P&G: 21 tonnányi termék a Magyar Vöröskeresztnek, és ez még csak a kezdet


Wellness
30/06/2022


Közel 24 millió forint értékű egészségügyi, higiéniai, babaápolási és háztartási terméket adományozott a Procter & Gamble a szervezetnek, hogy a világjárvány idején támogatást nyújthasson a legsebezhetőbbek mindennapi szükségleteinek kielégítésére.

A mindennapi fogyasztási cikkeket gyártó Procter & Gamble 21 tonnányi egészségügyi, higiéniai, babaápolási és háztartási terméket adományozott a Magyar Vöröskeresztnek, hogy támogassa azokat, akiket a világjárvány a leginkább érintett. A szervezet az adományokat rászoruló családok és saját intézményei (családok átmeneti otthonai és hajléktalanokat ellátó intézmények) számára juttatja el országszerte.

A COVID-19 világárvány kitörésének kezdete óta a vállalat világszerte szorosan együttműködik a Vöröskereszt és a Vörös Félhold nemzeti szervezeteivel, annak feltérképezésében, hogy miként lehet leghatékonyabban támogatni a közösségeket, a segélyszervezeteket és azokat, akiket ez a globális vészhelyzet a leginkább sújt.

Az együttműködés keretében a P&G magyarországi vállalata a mai napig összesen 55 ezer darab, azaz 76 raklap, több mint 21 tonna egészségügyi, higiéniai, babaápolási és háztartási terméket (Pampers, Ariel, Lenor, Jar, Always, Discreet, Naturella) juttatott el a Magyar Vöröskeresztnek közel 24 millió forint értékben. A termékadományok egyrészt olyan nehézsorsú családokat segítenek, amelyeknek mindennapi megélhetése került veszélybe a kialakult helyzet miatt, másrészt támogatásban részesülnek a Magyar Vöröskereszt saját intézményei is, így országszerte mind a 10 családok átmeneti otthona és a 75 hajléktalanokat ellátó intézmény számára is jut az adományból.

COVID-19-help

A Jar büszkén támogatja a Procter & Gamble globális szerepvállalását a #COVID19 elleni küzdelemben. A kimagasló higiénia mellett elkötelezett márkaként hiszünk abban, hogy e nehéz időkben nem csupán feladatunk, de felelősségünk is a válság által leginkább sújtott társadalmi csoportok támogatása. Egyesült erővel most több ezer ember életén segíthetünk!