Hajtápláló ételek
Az egészséges és kiegyensúlyozott étrend alapvetően nélkülözhetetlen, azonban vannak bizonyos élelmiszerek, amelyek kifejezetten segíthetnek a haj egészségének megőrzésében, a hajtőtől a hajvégekig.
Mit is jelent a megfelelő táplálkozás a haj szempontjából? Közismert, hogy az emberi szervezet számára a zöldségek és a gyümölcsök fontos tápanyagokat, vitaminokat és ásványokat tartalmaznak; ha azonban fényes hajra vágyunk, akkor proteinben és Omega zsírsavakban gazdag ételeket kell fogyasztanunk, amelyek ragyogást kölcsönöznek a fakó és elgyengült hajnak.
A haj 65-95%-ban proteinből épül fel, túlnyomó többségében liszint, cisztint és aminosavakat tartalmaz, melyek a húsban és halakban lelhetők fel és fogyasztásuk legalább heti 3 alkalommal ajánlott ahhoz, hogy hatással lehessenek a hajra. A halban található Omega-3 és egyéb zsírsavak javítanak a fakó és elgyengült haj külsején. Akik nem szeretik a húst vagy a halat, illetve akik vegetáriánus étrendet követnek, azok választhatják a tojást és a hüvelyeseket. A tojás a fényes és egészséges haj megőrzéséhez kiváló fehérje-, biotin és B-12 vitaminforrás. A hüvelyesek mindemellett vasat is bőven tartalmaznak, ami a hajszálak számára is fontos oxigént szállít a sejtekbe!
Az egészséges és kiegyensúlyozott étrend alapvetően nélkülözhetetlen, azonban vannak bizonyos élelmiszerek, amelyek kifejezetten segíthetnek a haj egészségének megőrzésében, a hajtőtől a hajvégekig.
Mit is jelent a megfelelő táplálkozás a haj szempontjából? Közismert, hogy az emberi szervezet számára a zöldségek és a gyümölcsök fontos tápanyagokat, vitaminokat és ásványokat tartalmaznak; ha azonban fényes hajra vágyunk, akkor proteinben és Omega zsírsavakban gazdag ételeket kell fogyasztanunk, amelyek ragyogást kölcsönöznek a fakó és elgyengült hajnak.
A haj 65-95%-ban proteinből épül fel, túlnyomó többségében liszint, cisztint és aminosavakat tartalmaz, melyek a húsban és halakban lelhetők fel és fogyasztásuk legalább heti 3 alkalommal ajánlott ahhoz, hogy hatással lehessenek a hajra. A halban található Omega-3 és egyéb zsírsavak javítanak a fakó és elgyengült haj külsején. Akik nem szeretik a húst vagy a halat, illetve akik vegetáriánus étrendet követnek, azok választhatják a tojást és a hüvelyeseket. A tojás a fényes és egészséges haj megőrzéséhez kiváló fehérje-, biotin és B-12 vitaminforrás. A hüvelyesek mindemellett vasat is bőven tartalmaznak, ami a hajszálak számára is fontos oxigént szállít a sejtekbe!