Magabiztos Fiúk: Hogyan növeljük a fiúk önbizalmát?


Wellness
9/07/2021
A serdülőkor bizony egy zavaros időszak lehet a tinédzser fiúk számára. Tekintse meg gyakorlati javaslatainkat, melyek segítségével Ön is gondoskodhat arról, hogy fia kellő magabiztossággal vágjon neki élete következő fejezetének!

1. Emlékeztessük mindazokra a dolgokra, amikben tehetséges!
Ha fiunk valamit jól végzett, ne felejtsük el megdicsérni érte. Jót tett valakivel, vagy jól szerepelt az iskolában? Vegyük észre! Természetesen nem kell túlzásokba esni, viszont érezze, hogy a dicséretet őszintén gondoljuk. Ha ugyanis minden egyes tevékenységét hangosan elismerjük, egy idő után kételkedni fog ennek hitelességében. Fontos, hogy ne váljon önteltté, és megtanuljon bízni saját ösztöneiben is!

2. Bíztassuk a munkára!
Amennyiben azt javasoljuk fiunknak, hogy az iskola mellett vállaljon részidős munkát, könnyen lehet, hogy fintorokkal, esetleg ellenállással találjuk magunkat szemben.. Azonban kétségtelenül ez lehet életünk egyik legjobb döntése vele kapcsolatban! Egy bizonyos fokú felelősségvállalás azt jelentené, hogy jobban értékelné saját magát, érettebbé és magabiztosabbá válna, nem beszélve arról, hogy a jövőre nézve hasznos képességeket sajátíthatna el. Egy munkakörnyezetben történő megbecsültség és tisztelet óriási hatással lehet az ember önbecsülésére, s némi hozzájárulás a számlákhoz vagy ételhez büszkévé fogja tenni, még ha ezt nem is ismeri el.

3. Lássuk szívesen a barátait otthonunkban!
A barátkozásra történő ösztönzés kulcsfontosságú az önbizalom és qz önértékelés kialakításában, így sokat segíthet, ha tárt karokkal várjuk otthonunkban iskolai barátait. Tudassuk gyermekünkkel, hogy szívesen látjuk vendégül pajtásait, hetente egyszer pedig akár nálunk is alhatnak. A gyermek barátainak megismerése a szülők számára is megnyugtató lehet, ugyanis nem csak arra derül fény, kikkel barátkozik, de egy bizalmasabb kapcsolat kialakításával ők is nyugodtabban keresnek majd fel bennünket, ha úgy érzik, hogy fiunkkal bármi probléma van. 

4. Beszélgessünk vele nyíltan
…és ő is így tesz majd fordítva! A serdülőkor egy számos változással járó, érzelmekkel teli időszak; a fiúk pedig többnyire visszahúzódóbbak a lányoknál, amikor tanácsra lenne szükségük. Beszélgessünk vele nyíltan (vagy ha helyesebbnek érezzük, kérjük meg erre az édesapját vagy a család bármely férfitagját) azt illetően mire számíthat. Amennyiben már foglalkoztatja őt a külseje, gondoskodjunk számára a megfelelő termékekről! A Head & Shoulders samponok 100%-ig korpamentes hajat és egészséges fejbőrt biztosítanak. A Men Ultra Total Care korpásodás elleni 2az1-ben shampont kifejezetten férfiak fejbőrének ápolásához tervezték, használatával bárki megőrizheti magabiztosságát.

5. Ösztönözzük az aktivitásra
Számos kutatás támasztja alá, hogy azok a fiatalok akik rendszeresen sportolnak, nagyobb önbizalommal és jobb általános közérzettel rendelkeznek, mint a kevésbé aktív társaik. A csapatjátékok erősítik a csapattársak közti bizalmat, ráadásul az elért sikerek szintén jótékony hatással vannak minden fiatalra. Aki gyermekkorában megismerkedik a sportokkal és rendszeresen mozog, az megtanulja, hogyan kell majd a későbbiekben is vigyáznia saját szervezetére. Mindezzel egy boldogabb, egészségesebb és magabiztosabb jövőre készíthetjük fel, ő pedig garantáltan hálás lesz majd érte. 

Ön szerint kihagytunk valamit? Ossza meg velünk ötleteit hozzászólás formájában! A hajápolással kapcsolatos további tippekért látogasson el a Head & Shoulders honlapjára!