Hurrá!

hooray

megrendelésünket helyeztük el. Küldtünk neked egy e-mailt.

Bezárás

Saját kosár

A mintája

Válassza ki a megrendelendő mintát

cashback

Tekintse meg az Önnek megfelelő ajánlatokat!

Válassza ki a szállítási címet

Só-liszt gyurma másként - színes, süthető

so-liszt-gyurma-maskent-szines-sutheto
0
Rossz időben, bezárva a négy fal közé sem kell otthon unatkozni. Gyurmázzunk vagy készítsünk sóból - lisztből mesefigurákat gyermekeinkkel!

A legegyszerűbb só-liszt gyurma
Ennél a változatnál méricskélnünk sem kell külön a konyhamérleggel, egyszerűen csak azonos arányban keverjük össze a sót és a lisztet a gyurmánkhoz. Vegyünk elő egy bögrét és azzal mérjük ki az adagokat, egy-egy bögre elég is otthoni használatra! Nem érdemes egyszerre túl sokat készíteni, hiszen egyszerűen és gyorsan készíthetünk újabb adagot. A masszához annyi vizet keverjünk, amennyitől jól gyúrható állaga lesz a gyurmánknak. Ha túl sok vízzel dolgozunk, nagyon ragadós lesz, ha keveset, darabos marad és nehezen áll majd össze. A krémesebb állag érdekében egy kevés étolajat is tegyünk a masszához, de egy kanál glicerinnel is dolgozhatunk.

Színes változatban
A só-liszt gyurma már önmagában is remek szórakozást nyújt a gyerekek számára, hiszen szabadon alkothatnak, az alapanyag pedig akár nagy mennyiségben is rendelkezésükre állhat, nem kell spórolniuk. A kreativitásukat támogatva azonban színezhetjük is a só-liszt gyurmát, attól függően, mekkora gyerekek számára készítjük. A legegyszerűbb megoldás, ha a kis adagokra felosztott gyurmát ételfestékkel színezzük, ezzel azonban ügyesen kell bánnunk, mert nagyon erős és könnyen mást is megfoghat. Ha kisebb gyerekek kezébe adjuk a só-liszt gyurmát, használjunk természetes színezőket, akár a konyhában is találunk olyan alapanyagokat, melyek szép színt adnak. Pirospaprikával, kakaóval, curryvel, vagy kávéval is próbálkozhatunk, így nem kell aggódnunk, ha a kicsi véletlenül megkóstolja. Dolgozhatunk egyszerű vízfestékkel, vagy temperával is.

Süssünk!
Bár a só-liszt gyurma magától is kiszárad néhány napon belül, az elkészült remekműveket ki is süthetjük. Melegítsük elő a sütőt 100 fokra, majd süssük a gyurmát körülbelül 30 percig, ezután 150 fokon két órát szárítsuk is a formákat. Ha igazán a tökéletességre törekszünk, néhány réteg lakkal csillogó és egyenletes felületet varázsolhatunk a szépséges figurákra. A gyurmát sütés után is színezhetjük, azaz kifestheti gyermekünk.

Ha nem sikerült az egész só-liszt gyurmát feldolgozni, tegyük nylonzacskóba és a hűtőben tárolva hosszú ideig eláll, a sötét és hűvös délutánokat izgalmasabbá varázsolva. Jó szórakozást!

0

Szeretne hozzászólást írni?

Sütik elfogadása