A megfelelő betét kiválasztása kamaszlányunk számára


Wellness
25/06/2020
A betétek védelmére nem csupán a menstruáció során van szüksége kamasz lányunknak. Íme, hogyan segíthetünk neki a választásban a hónap eltérő időszakaiban.

Ne szégyeljünk beszélni a hüvelyi folyásról!

Fontos elmondani kamasz lányunknak, hogy a vaginális folyás vagy méhnyaki váladék ürülése teljesen normális jelenség. Körülbelül hat hónappal az első menstruáció előtt a lányok nagyobb mennyiségű hüvelyi folyást, vagy fehéres, sűrű váladékot tapasztalhatnak a fehérneműjükön, esetleg nyálkás, áttetsző folyást a vécépapíron a mosdó használata után. Minden egészséges, menstruáló lány és nő szervezete termel méhnyaki váladékot, ugyanis ez elengedhetetlen az egészséges hüvely fenntartásához: tisztít, síkosít és kényelmet nyújt a nők számára. Egyszóval, semmi ok az aggodalomra!

Amennyiben lányunk sárgás vagy zöldes színű folyást tapasztal, amely viszketéssel vagy kellemetlen szaggal jár, valószínűleg egy fertőzést jelez a szervezet, ezért mindenképp nőgyógyászati vizsgálatra lesz szükség!

Ha lányunknak a vártnál erősebb a folyása, vagy csak biztonságosabbnak érzi magát extra védelemmel, használjon mindennapi viseletre tervezett terméket, például Always Dailies  Fresh &Protect tisztasági betétet. Diszkrét, kényelmes és gondoskodik a védelemről a menstruációt megelőző napokon, különösen a kezdeti időszakban, amikor a havi vérzés dátuma kissé még kiszámíthatatlan.

Intimbetét két menzesz között
A vérzés a ciklus végéhez érve természetesen gyengülni fog, azonban nem árt tisztasági betétet hordani az esetleges pecsételő vérzés miatt. A barnás színű folyás közvetlenül a menstruációt követő időszakban még természetesen előfordulhat, ugyanis nem feltétlenül válik le a méhnyálkahártya egésze a menzesz alatt. Legtöbb esetben ez a jelenség teljesen normális és megnyugtathatjuk lányunkat, hogy mindez nem ad okot az aggodalomra. A barnás folyás azoknál is gyakori, akik fogamzásgátló tablettát szednek, ugyanis a pirulák jelentősen befolyásolják a hormonokat. Ebben az esetben is természetes dologról van szó, és akinek hozzászokik  szervezete a tablettához, annak visszaáll minden a régi kerékvágásba. Az is előfordulhat, hogy az ovuláció jeleként a ciklus közepén jelentkezik hüvelyi folyás, ahogyan a petesejt elhagyja a petefészket. Ez azt jelenti, hogy minden megfelelően működik és nincs baj. A ciklus beálltával lányunk hamar kitapasztalja, hogy melyik betét nyújt számára megfelelő és biztonságos védelmet.

Ha lányunk ciklus közepén jelentkező pecsételő vérzése vagy hüvelyi folyása fájdalommal, hányingerrel, viszketéssel, netán kellemetlen szaggal járna, feltétlenül keressünk fel egy nőgyógyászt! 

Ön milyen információnak örült volna, mielőtt megtapasztalta az első vérzését? Hogyan segítette nagylányát az első menstruációja alatt? Ossza meg velünk hozzászólás formájában!