Anyák napja: ajándékkozzuk meg önmagunkat


Wellness
2/03/2021
Anyák napja sajnos egy évben csak egyszer van. Pedig mi, édesanyák minden nap megérdemlünk egy kis kényeztetést, nem igaz? Köztudott ugyanis, hogy ha mi jól érezzük magunkat, akkor az egész család boldog. Rajta hát, szánjunk magunkra is egy kis időt – minden nap. A megvalósításhoz adunk most ötleteket.

Egy kis lazítás minden nap jól jön, nemcsak anyák napján. Csempésszünk hát a mindennapokba egy kis kényeztetést! Íme, néhány szuper ötlet. 
Olvasás utazás közben

Ha szeretünk olvasni, de sosincs rá időnk, használjuk ki az autóban, vagy bármely más közlekedési eszközön töltött, „kihasználatlan” időt, és hallgassunk hangoskönyvet.

Jótett a lábaknak

Ön is úgy gondolja, hogy pedikűröshöz járni luxus? Mindjárt itt a szandálszezon, szánjon hát időt lábainak – és lelkének – kényeztetésére is! 
Csajos délután

Ne gondolja senki, hogy rossz anya vagy feleség lesz attól, hogy havonta egyszer „lepasszolja” a gyerekeket. Kérjük meg a párunkat vagy az édesanyánkat, hogy az ilyen délutánokon vigyázzanak a gyerekekre, mi pedig élvezzük a szabadságot a barátnőnkkel! Csináljuk azt, amihez éppen kedvünk van, erre úgyis ritkán van alkalom. Utána garantáltan kipihentebben és nyugodtabban állunk a hétköznapok kihívásai elé.

Emlékek felelevenítése

Amikor már nagyon vágyunk egy kis kikapcsolódásra, vegyük elő a fotóalbumokat, és nézegessük végig az elmúlt évek eseményeit! Nagyon jó érzés feleleveníteni a jó emlékeket, és a hangulatunk is sokkal jobb lesz.

Reggeli az ágyban

Hétvégén válasszunk ki egy napot, amikor nem ugrunk ki azonnal az ágyból. Beszéljük rá a párunkat is egy kis lazításra, és ágyból fogyasszuk el a reggelit!

Kényeztető kávé

Ha úgy érezzük, túl stresszes volt a reggel a gyerekekkel, térjünk be munka előtt egy kávézóba, és nyugodtan igyunk meg egy csésze kapucsínót. Élvezzük, hogy kiszolgálnak minket, és nem nekünk kell magunknak elkészíteni a kávét. Ne gondoljunk arra se, hogy elkésünk, azt a tíz percet majd behozzuk valahogy – viszont nagyon sokat nyerünk vele.

Egy kis meditáció

A meditáció csökkenti a stresszt és számos egyéb pozitív hatása van, így segít, hogy egészséges életmódot tudjunk kialakítani. Ha nem szeretünk, vagy nem tudunk meditálni, legalább kucorodjunk be a kedvenc fotelünkbe minden nap pár percre, hunyjuk le a szemünket, és pihenjünk. Ne gondolkodjunk semmilyen feladaton vagy problémán, csak figyeljünk a légzésünkre. Közben gondolatban sétáljunk egyet valamilyen nyugodt helyen.