Arc-epilátor: pro és kontra


Wellness
3/10/2018
Ne essünk akkor se pánikba, ha az arcunkon is megjelenik egy - két szőrszál: az elektromos epiláló hatékony megoldást nyújthat problémánkra.

Az arcunkon a szőrszálak nem nőnek olyan sűrűn, mint a lábunkon, ezért maximálisan pontosan kell cselekednünk. Ez azt jelenti, hogy a hétköznapi epilátorunk az arcunkon olyan lesz, mint az elefánt a porcelánboltban. Viszont létezik egy nagyszerű alternatíva - használjunk kifejezetten az arc számára kialakított epilátort! Tekintsük át részletesebben az előnyeit és a hátrányait.

Előnyök:

1. A közönséges epilátortól eltérően az arc-epilátornak igen kicsi a feje:

  • Így a szőrszálakat még az olyan nehezen hozzáférhető helyen is eltávolíthatjuk, mint az orrunk.
  • A szemöldökünket is korrigálhatjuk úgy, hogy nem kell félnünk semmi felesleges eltávolításától.

2. A szőrszálak eltüntetése arc-epilátorral - jóval hatékonyabb és gyorsabb, mint csipesszel. Példaképpen, az új Braun arc-epilátor forgási sebessége 1200 fordulat percenként. Ez azt jelenti, hogy amíg mi csipesszel egyszer akarunk valamit kicsípni, az epilátor ez alatt ezt 200-szor megteszi.

3. A szőrszálakat a gyökerüknél fogva távolítja el, ami azt jelenti, hogy hosszú időre elfelejthetjük őket.

4. Bizonyos arc-epilátorok készletében a pórusok mélytisztítására szolgáló kefe fej is megtalálható, közönséges kézi tisztítás során ezekhez nem lehet hozzáférni.

Mínuszok:

1. Minden epilátor legfőbb hátránya - kétségtelenül a kellemetlen érzés. Sajnos, nem lehet úgy kitépni a szőrt, hogy még csak észre sem vesszük. Ebben az értelemben a szépség áldozatot követel. Viszont van jó hírünk is: amennyiben az első pár alkalommal kibírjuk, akkor a bőrünk megszokja és később már nem fog olyan fájdalmasan reagálni rá.

2. Ne végezzünk epilálást közvetlenül otthonról való távozásunk előtt! Bizonyos időnek el kell ugyanis telni ahhoz, hogy a bőrpír megszűnjön.

Egyszer és mindenkorra feledkezzünk el az arcunkon megjelent, nemkívánatos szőrszálakról!