Arcmasszázs otthon


Wellness
2/03/2021
Szeretné, hogy bőre üde és tiszta legyen anélkül, hogy drága szalonokba kéne járnia? Próbálja ki ezt az otthon és napközben is elvégezhető arcmasszázst.

Az arcmasszázs serkenti a vér- és nyirokkeringést, melytől arcbőrünk teltebb hatást kelt. A műveletet végezhetjük reggel kedvenc arctisztítónk, illetve este egy hidratáló krém vagy szérum segítségével. Ismételjük meg minden nap, vagy ha van egy kis szabadidőnk. A különbség kézzel fogható lesz. Íme hogyan csináljuk:

  1. Tiszta bőrrel lássunk hozzá! Tegyünk pár csepp arctisztító folyadékot, hidratáló krémet vagy masszázsolajat ujjbegyeinkre. Ettől lesz az arcfelület sikamlós, hiszen nem szeretnénk szétfeszítéssel ártani a bőrnek. Oszlassuk el ujjainkkal és használjunk belőle amennyit szükséges.
  2. Ujjbegyeinkkel lássunk hozzá az orr területéhez: egyenletesen kenjük szét a választott terméket orcánktól egészen fülünkig. Masszírozzuk át az arcunkat és a nyakunkat végig a kulcscsontig. Ismételjük meg 5-10 alkalommal a mozdulatsort.
  3. Térjünk át az állkapocs vonalára: helyezzük ujjainkat az állunkra és simítsuk végig állkapcsunk vonalán a fülekig. Enyhe nyomással végezzük a mozdulatot. Ismételjük meg 5-10 alkalommal a mozdulatsort.
  4. Cseppentsük pár csepp szérumot a kézfejünkre. Helyezzük őket az állkapocs alá és ívelt, hosszú mozdulattal húzzuk ki fülünkig. Ismételjük 5-10 alkalommal.
  5. Föntről-lefelé irányuló mozdulattal, mindkét kezünkkel finoman simítsuk végig a nyakunkat. Térjünk át az állra, majd fordítsuk meg a sorozatot fölfelé. Szintén ismételjük 5-10-szer.
  6. Helyezzük mutató- és középsőujjunkat az ajkak fölé, orrunk alá. Apró, körkörös mozdulatokkal induljunk el a szájsarkakig, végül az állig. Ez segít a felső ajak, a száj széleinek és az orrkörnyék ráncosodásának megelőzésében. Ismételjük öt-tízszer.
  7. Az orr két oldalától körkörösen haladjunk kifelé. Dolgozzuk át orrnyergünkig. Ismételjük öt-tíz alkalommal.
  8. A szemkörnyék különlegesen gyengéd ápolást igényel. Középső ujjunkat tegyük a szemöldök belső részére. Kövessük vonalát kifelé, majd körözzünk a szemgödör környékén lévő csonton. Ez segít lejjebb vinni a szemkörnyéki puffadást. Ismételjük 5-10 alkalommal.
  9. A homlok masszírozásához a két szemöldök közül induljunk ki. Rajzoljunk kis köröket, hogy eltűntessük a szemöldök közötti bosszantó ráncocskákat. Ismételjük 5-10 alkalommal.
  10. Ujjbegyeinkkel masszírozzuk végig homlokunkat egészen a fejünk búbjáig. Folytassuk a mozdulatot a szemöldöktől felfelé, végig a hajtő vonalán. Ismételjük 5-10-szer.

Iktassuk be ezt az arcmasszázst szépségápolási rutinunkba! Ha sietünk, szánjunk rá öt percet, ha van időnk, relaxáljunk hosszabban. Bőrünk ragyogó és fiatalos külsejű lesz. Ki ne szeretné mindezt?