Menstruációs görcs ellen


Wellness
6/07/2021
Az akupresszúra, a sport és a helyes táplálkozás csak néhány lehetőség a sok közül, amely segíthet megszabadulni a fájdalmas menstruációs görcsöktől.

A menstruáció előtti és alatti kellemetlen alhasi görcsöket szinte minden nő ismeri. Eláruljuk a legjobb tippeket, amelyekkel megelőzhetjük és csökkenthetjük a fájdalmat – gyógyszerszedés nélkül.

  1. Sport A rendszeres mozgás – még a menstruáció alatt is – tökéletes eszköz a görcsök ellen. A panaszok oka ugyanis a méhizomzat összehúzódása, ami a méh rosszabb vérellátottságát és a fájdalmat okozza. A mozgás javítja a medencetájék oxigénellátottságát, ezáltal oldja a görcsöket is. Ebből a szempontból nézve a legjobb sportfajták közé tartozik a biciklizés és a nordic walking. Emellett az alsó hátrész tornáztatása és a jóga is kiváló. A legújabb egészségügyi betétek pedig akár százszázalékos szivárgás elleni védelmet nyújtanak, még sportolás közben is.
  2. Akupresszúra Mutató- és hüvelykujjunkkal nyomjuk azokat a helyeket, amelyek a térdünk fölött körülbelül egy tenyérnyi távolságra találhatók, a belső combjainkon. Naponta többször, körülbelül öt percig érdemes ezt a területet stimulálni.
  3. Gyógynövénytea Készítsünk magunknak meleg gyógynövényteát! A cickafark, a barátcserje, a libapimpó, az orbáncfű, a palástfű, a kamilla és a citromfű ellazítja a méhizomzatot, ráadásul csökkenti a hangulatváltozásokat is. Magukban is ihatjuk őket, de ha keveréket szeretnénk belőlük készíteni, az adagolással kapcsolatban kérdezzük meg inkább a gyógyszerészünket.
  4. Melegvizes palack A meleg minden formában hatásos a görcsök ellen, mert ellazítja az izmokat. Helyezzünk a hasunkra melegvizes palackot, vagy elektromos melegítőpárnát
  5. Táplálkozás Fogyasszunk magnéziumban és kalciumban gazdag ételeket: dióféléket, szárított gyümölcsöket, búzacsírát, napraforgómagot, fehér babot, spenótot és tejet. A B6-vitaminban gazdag élelmiszerek is segítenek (makréla, lazac, banán, teljes kiőrlésű kenyér), mert stabilizálják az idegrendszerünket. Mivel a menstruáció alatt a felfújódás is gyakori, fontos a ballasztanyagban gazdag táplálkozás is.
  6. Nikotin A dohányzás csökkenti a szövetek vérellátottságát, ezáltal még erősebbek lesznek a görcsök, így a cigarettát ajánlatos félretenni.
Felhívás a vásárlói visszajelzés megosztására egy rózsaszín hátterű banneren, amely a P&G termékeiről szóló weboldalon látható.