Ötletes újévi fogadalmak hölgyektől, a világ különböző tájairól


Wellness
1/03/2021
Szeretne változtatni, de nem tudja, hogyan lásson neki? 10 anyukát kérdeztünk meg újévi fogadalmaikról, különböző országokból. Reméljük, hogy inspiráló ötletekkel önnek is segíthetünk a választásban.

Önnek is szinte hihetetlen, hogy eltelt egy újabb esztendő? Ideje tiszta lappal indítani és felhagyni a tavalyi év rossz szokásaival! Megkértünk 10 anyukát, hogy meséljenek nekünk a 2018-as újévi fogadalmaikról, és úgy véljük, inspiráló válaszokat kaptunk.

1. fogadalom: „Szeretnék erősebb lenni!”

„Az elmúlt évben megtapasztaltam a gyermekszülés, gyász és komoly stressz okozta érzelmeket. Ennek eredményeképp sem időm, sem energiám nem volt minőségi időt fordítani magamra, ebbe beletartozik az edzés elhanyagolása is. Régebben rendszeresen emelgettem a súlyokat és imádtam azt az energiát és erőt, amit ez adott nekem. Így megfogadtam, hogy ebben az évben újra eljárok az edzőterembe, nemcsak azért, hogy újra beleférjek a szűk farmernadrágomba, hanem, hogy boldogabbnak és erősebbnek érezhessem magam. Minél több embernek elmesélem ezt a fogadalmam, hogy biztosan megvalósítsam azt. „

Kirsty Kelly 38 éves, a 15 hónapos Bella édesanyja, London, Egyesült Királyság

2. fogadalom: „Szeretnék nyelvet tanulni!”

„Mindig is szerettem volna nyelvet tanulni, azonban a folyamatos elvárásokkal teli munkahely, illetve a gyereknevelés azt jelentette, hogy mihelyst leültem kicsit megtornáztatni az agyamat, vagy elaludtam, vagy elvonta valami a figyelmemet. A nyelvtanulás mindig is a terveim között szerepelt, és idén valóban szeretném valóra váltani ezt az elképzelésemet. Ezért megkértem a páromat, hogy legalább heti egy alkalommal segítsen be csemeténk felügyeletébe, hogy elkezdhessem a franciát. Ez egyben azt is jelenti, hogy a következő nyaraláunk célpontja Franciaország lesz!”

Kristin Petty, 38 éves, a 2 éves Betty édesanyja, New York, USA

3. fogadalom: „Kevesebbet mobilozom”

„Mint az emberek 99%-a, én is folyamatosan a telefonomon csüngök. Megállás nélkül lépegetek az alkalmazások között és észrevettem, hogy a gyermekeim is átvették ezt a rossz szokást. Mivel otthonról dolgozom, ezért ez komoly negatív hatással van a produktivitásomra is. Ebben az évben megfogadom, hogy megpróbálom lecsökkenteni a telefonozást napi három alkalomra, reggelre, délutánra és estére, hacsak nem jön közbe valami sürgős eset. Remélem, hogy a gyerekek is követik majd a példámat.”

Lucia Jameson, 40 éves, a 3 éves Toby és a 6 éves Max édesanyja, Isle of Wight, Egyesült Királyság

4. Fogadalom: „Örömmel veszem az elismeréseket és bókokat”

„Engem úgy neveltek, hogy a bókok és dícséretek többnyire leperegjenek rólam, megköszönésük pedig kifejezetten beképzelt és öntelt ötletnek tűnt számomra. Mióta magam is szülő vagyok, fontos lett számomra, hogy gyermekeim lássák, hogyan kell mosollyal és hálával fogadni a bókokat, amiket kapok, legyen szó a munkámról, külsőmről vagy valamiről, amit egy barátomért tettem. Gyermekeimet is bíztatom erre, és remélem, hogy ez segít önbizalmuk megerősítésében.”

Felicity Russo, 40 éves, a 12 éves Gabriel és 14 éves Samuel édesanyja, Róma, Olaszország

5. Fogadalom: „Kilépek a komfortzónámból”

„Több barátnőm is rendszeresen eljár táncórákra. Mindig is szerettem volna hozzájuk csatlakozni, de túlságosan gátlásos vagyok, ugyanis tinédzser korom óta nem táncoltam. Az én újévi fogadalmam az, hogy velük tartok, még akkor is, ha kezdetben a háttérben fogok meghúzódni. Azzal vigasztalom magam, hogy minden kezdet nehéz, de tudom, hogy végül élvezni fogom az órákat.”

Maria Rodriguez, 37 éves, édesanyja a 3 éves Sofiának és 5 éves Izabellának, Seville, Spanyolország

6. Fogadalom: „Naplót fogok vezetni”

„Mióta a húgom megmutatta a hosszú évek során féltve őrzött gyermekkori naplóját, megfogadtam, hogy én is vezetni fogok egyet. A testvérem naplójából felelevenített emlékek olyan csodálatos érzéssel töltöttek el, hogy elhatároztam, én is szeretném, ha egy nap a lányom az enyémet olvashatná. Mindössze pár sor is elég egy nap, a lényeg, hogy kedves emlékként fog szolgálni a jövőben.”

Anika Shan, 40, a 2 éves Pari édesanyja, Új Delhi, India

7. Fogadalom: „Leküzdöm a repüléstől való félelmemet”

„Jelenleg Bahrein a lakhelyem, férjemmel és kisfiammal élünk it, azonban a családom nagy része Angliában lakik, így gyakran kell repülővel utaznom. Egészen kicsi korom óta rettegek a repüléstől, minden alkalommal erős hányingerrel és szorongással küzdök. Tavaly szinte egyáltalán nem utaztam. Ebben az évben viszont szeretnék segítséget találni és legyőzni ezt a félelmemet. Nem szeretnék többé amiatt kimaradni a találkozásokból.”

Rachel Lafferty, 31, a 3 hónapos Carl édesanyja, Manáma, Bahrein

8. Fogadalom: „Több időt szánok magamra”

„Családként nekünk az élet rendkívül pörgős. Amikor a gyerekeknek nincs iskola, folyamatosan utazgatunk, illetve én és férjem is főállásban dolgozunk. Míg a barátnőim gyakran tudnak magukra időt szakítani, nekem szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik, hogy magammal és a külsőmmel foglalkozzam. Olyannyira, hogy utoljára 2015-ben voltam például fodrásznál. Tudom, hogy nagyon jót tenne nekem, ezért elhatároztam, hogy minden héten legalább egy órát szánok magamra, legyen ez egy masszázs, manikűrözés vagy csak egy hosszú séta a szabadban.”

Jane Durand, 48, a 16 éves Sophie és Toby édesanyja, Párizs, Franciaország

9. Fogadalom: „Konyhatündér leszek”

„Újdonsült anyukaként az életem pörgős és hektikus. Ez azt jelenti, hogy ritkán főzök a családomnak. Gyakran édesanyámra támaszkodom, aki a közelben lakik és kiváló szakács, de szeretném végre megállni a helyem a konyhában, és megtanulni néhány finom fogást. Kevésbé fogom magam rosszul érezni amiatt, hogy mindig anyukám főz helyettem.”

Yaren Osman, 30 éves, a 6 hónapos Avdin édesanyja, Isztambul, Törökország

10. Fogadalom: „Több fényképet készítek”

„Három évvel ezelőtt egy fantasztikus fényképezőgépet kaptam a születésnapomra, viszont azóta egyszer sem használtam. Szeretnék sok fényképet készíteni a gyerekekről, hogy később, mikor idősebbek lesznek, vissza tudják majd nézni őket. Ebben az évben előveszem a fényképezőgépet és megtanulom, hogyan kell használni, még ha ebben a gyerekek segítségét is kell kérnem.”

Natalia Petrov, 37 éves, a 6 éves Anna, 8 éves Dina és 14 éves Elena édesanyja, Moszkva, Oroszország


Ezt a cikket a Pantene hozta önnek, amely erős és ragyogó hajat varázsol használóinak, nap mint nap. Önnek mi az újévi fogadalma? Ossza meg velünk hozzászólás formájában!