A menstruáció jelei: tippek és tanácsok kamaszoknak


Wellness
30/06/2021
A nővé érés folyamata egy fontos mérföldkő lányunk életében, amihez a megfelelő segítséget szeretnénk nyújtani. Íme, hogyan lássunk hozzá…

Az a nap, amelyen kamasz lányunk elújságolja, hogy megjött a menzesze, minden érintett számára emlékezetes marad. Bár egy picit aggaszthatja és feszélyezheti a dolog, mégis büszkének és felnőttnek érzi magát tőle, hiszen többé már nem „kislány” (még akkor is, ha nekünk természetesen mindig az marad..)

Anyukaként természetes, hogy mi látjuk el őt segítséggel és tanáccsal. Szerencsére ma már nem azt az egy, „mindenre jó” terméket kell használnunk, hanem számos megoldás gondoskodik arról, hogy kényelmét és frissességét mindenki megőrizhesse a nehéz napokon is. Talán elsőre nehezen birkózik meg lányunk a helyzettel, azonban ha megnyugtató módon lehetőséget teremtünk arra, hogy feltehesse kérdéseit, akkor segíthetünk neki megérteni a testében végbemenő változásokat és azt, hogyan kezelje a jelenséget. Az Always honlapja szintén nagy segítségükre lehet, amely számos információval, tippekkel, sőt még egy menzesz kalkulátorral is útmutatást nyújt.

Egészségügyi betétek

Az egészségügyi betétek biztonságos és kényelmes védelmet nyújtanak, kialakításuknak köszönhetően illeszkednek a női testhez és a fehérneműhöz. Ennek köszönhetően a lányok mindig nyugodtak lehetnek afelől, hogy a betét a helyén marad, nem csúszik el és megakadályozza a szivárgást. Számos Always egészségügyi betét szárnyakkal rendelkezik, amelyek a nappal és éjszaka egyaránt a helyükön tartják a betétet. A nappali változat a kényelem és diszkérció érdekében mindig vékonyabb, míg az éjszakai a fokozott védelem érdekében kissé nagyobb és nedvszívóbb. Az Always termékek mindegyike nedvességelzáró zselé technológiát alkalmaz és gyengéd a bőrhöz.

Használata kiválóan alkalmas:

  • az első pár hónap vagy év során, amikor a lányok ismerkednek a menzeszükkel, annak hosszával, intenzitásával.
  • a fokozott éjszakai védelemhez, mivel megnyugtató biztonságot nyújt alvás közben is.
  • az eltérő igényekhez a nedvességfelszívás terén.

Tamponok

Miután lányunk tapasztalatot szerzett a menstruáció terén, elképzelhető, hogy szeretné kipróbálni a tamponok használatát, különösen nyaralás, torna, vagy úszás közben. A tamponok szintén kiváló védelmet nyújtanak, (főleg, ha a menzesz erősségének megfelelő változatot használjuk) ráadásul akkor sem látszódik, ha bikinit hordunk. Vannak nők, akik alapvetően is a tampon használatát részesítik előnyben, ezért ha lányunk is efelé hajlik, segítsünk neki az alkalmazás elsajátításában, illetve a tamponfajták ismertetésében (sima, vagy applikátoros). Vegyük ki a tampont a csomagolásból és demonstráljuk, hogyan működik! Nyugtassuk meg, hogy nem fog „eltűnni” a testében, és hogy a zsinór segítségével biztonságosan eltávolítható.

Használata kiválóan alkalmas:

  • Sportoláshoz, főként az úszáshoz
  • Nyaralás során, amikor bikinit hordunk
  • Feszes ruházat, például szűk farmer vagy leggings viselésekor

Tisztasági betétek

A tisztasági betéteket minden napos használatra tervezték, és különösen jól jönnek a menzeszt megelőző, vagy a menzeszt követő napokon. A tampon használatát is kiválóan egészíti ki az intenzív vérzés során, ilyenkor a biztonság az egészségügyi betétekéhez hasonló, azonban a tamponok diszkréciójával. Szuper biztonságos, rugalmas és ún. „multiform” kialakítással rendelkeznek, így bármely fehérneműbe kényelmesen illeszthetők. Kifejezette hasznos a még rendszertelem menzesz okozta váratlan meglepetések kezelésére.

Használata kiválóan alkalmas:

  • a mindennapos frissesség megőrzéséhez
  • a rendszertelen menstruáció során
  • a védelem megerősítéséhez