Biztonságos és felhőtlen grillparti a gyerekekkel


Család
19/08/2020
Íme a biztonságra, grillételekre és játékokra vonatkozó tippgyűjteményünk, ami segítségével gondoskohatunk arról, hogy a gyerekekkel történő grillezés mindenki számára élvezetes program legyen.

A nyár kihagyhatatlan élménye a szabadtéri családi sütögetés, sok nevetéssel és ízletes grillkolbásszal fűszerezve. Természetesen a nyílt láng/parázs használata gyermekek jelenlétében különös elővigyázatosságot igényel, ezért megosztunk néhány tippet a biztonságra és arra vonatkozóan, hogyan vezessék le a kis rosszcsontok a felesleges energiáikat.

Gyermekbiztos grillezés

A tűz mágikus erővel vonzza a gyerekeket, ők azonban még nem tudják, hogyan bánjanak vele kellő óvatossággal. Ismerje meg hasznos tippjeinket a gyerekek jelenlétében folytatott, biztonságos sütögetésre vonatkozóan:
  • Gondoskodjunk a grill stabil rögzítéséről és használjunk hosszú nyársakat/eszközöket!
  • A grillt helyezzük szélvédett helyre, hogy a szikrák ne repüljenek szét!
  • Soha ne hagyjunk gyermeket felügyelet nélkül a grill közelében!
  • Gyermekek közelében soha ne használjunk benzint vagy szeszt a grill begyújtásához!
  • A húsokat süssük alumínium tálcákon, hogy a kifolyó zsír ne kaphasson lángra.
Mivel a kicsik határtalan kíváncsiságát nem egyszerű megfékezni, célszerű őket bevonni a munkálatokba. Magyarázzuk el részletesen, hogy mit csinálunk, majd hagyjuk, hogy ők maguk is megforgassanak néhány húst vagy kolbászt. Mi vagyunk a gyerekek példaképei – amit tőlünk látnak, az formálja őket a későbbiekben.

Íncsiklandozó ételek a kisgyermekes sütögetéshez

Zöldségek tekintetében a gyerekek sokszor válogatósak, de nem szabad feladni: halmozzunk zöldségeket a csirkére, vagy saslikra tűzve helyezzük a grillre, ez talán vonzóbbá varázsolja számukra az ételeket. Mi a helyzet a színes salátával? Az is megérdemel egy próbát! Ami grantáltan minden gyermeknek elnyeri a tetszését, az a pillecukor és a grissino sütögetése, majd ízletes szószba mártogatása. (Természetesen kizárólag felügyelet mellett!)

Tökéletes elfoglaltság rosszcsontoknak

Egy idő után még a legszebb tábortűz is unalmassá válik, néhány érdekes játékkal azonban nagyszerűen feldobható a hangulat. Mit szólnának néhány klasszikushoz?
  • Kincsvadászat
  • Bújócska
  • Ugrálókötelezés
Tűz közelében a kergetőző- és labdajátékokat érdemes elkerülni, nehogy valamelyik gyerek véletlenül nekifusson a grillnek. A festés/rajzolás azonban jó alternatíva lehet: vásároljunk néhány színes krétát, és adjunk a kicsiknek feladatokat. Például, hogy mindenki rajzolja le a legszebb nyári élményét! A ruhák miatt pedig ne aggódjon; az Ariel folyékony mosószer segít megszabadulni az összes folttól! Cikkünkben további biztonságos szabadtéri játékokról olvashat.

Élvezetes sütögetést kívánunk!

Ön milyen játékokkal igyekszik lekötni a gyerekeket és mik a kedvenc grillételeik? Ossza meg velünk hozzászólás formájában!