Kirándulások a határon túl


Család
18/02/2021
Magyarország kétségtelenül gyönyörű és bizonyára ön is emlékszik még, hogy korábban számos ötlettel szolgáltunk arra nézve, mely tájaira érdemes leginkább ellátogatni. Azonban ne feledkezzünk meg a határonkon túlról sem, különösen ami a közvetlen szomszédainkat illeti. Számos lehetőség áll rendelkezésünkre, szebbnél-szebb helyek várják a magyar turistákat elérhető távolságban.

Szlovákia és Ausztria fővárosai nincsenek messze a magyar határtól, vonatközlekedéssel is kényelmesen elérhetők, és akár csak egy rövid látogatást is megérnek! Tegyünk egy kellemes sétát Bécs utcáin, kóstoljuk meg a legendás Sacher tortát és fedezzük fel a környező múzeumokat, történelmi látnivalókat!

Pozsony, noha méretét tekintve kisebb, mint az osztrák főváros, - azonban szintén kellemes meglepetéseket tartogat a látogatók számára: a város fölé emelkedő történelmi várat semmiképp ne hagyjuk ki! Sötétedés után is tegyünk egy romantikus sétát ezen a helyen és gyönyörködjünk a szemük elé táruló látványban!

A román határ túloldalán a történelmi Banat régióhoz érkezünk. Számos turista ponton szerezhetünk információkat Banat nevezetességeivel kapcsolatban, ilyenek például a Banat Városi Múzeum vagy maga Temesvár. A környék zenei fesztiváljait is érdemes kikutatnunk, ahová Romániából, Szerbiából, Magyar- és Németországból, Ukrajnából, Szlovákiából, Bulgáriából, Cseh- és Horvátországból is számos látogató érkezik.

Szlovénia, a csodálatos hegyek és tavak országa - szintén megannyi érdekességgel várja az odautazókat. A magyar határ közelében található Maribor, az ország második legnagyobb városa, amely 2012-ben méltán nyerte el az Európai Kultúra Városa címet. Maribor a borairól és nemzetközi- valamint helyi kulináris különlegességeiről is híres. Az építészet kedvelői szintén kedvükre kalandozhatnak történelmi emlékművei között.

Horvátországban (Szlovéniához hasonlóan) ugyancsak a határhoz közel helyezkedik el egy apró gyöngyszem, Varazdin, amely egyben az ország történelmi fővárosa. Barokk stílusú történelmi épületeinek köszönhetően az „angyalok városaként“ is emlegetik. Varazdin vára már csak azért is különleges, mert ellentétben a várakkal általában, nem épült magaslatra. A város közelében található a Varazdin-tó, melynek partján faházakban megszállva pihenhetünk és csobbanhatunk egyet a tó vizében, ha a sok sétában elfáradtunk.

Ön járt már az említett helyek valamelyikén? Vannak esetleg egyéb ötletei, melyeket szívesen ajánlana másoknak?

Írja meg nekünk hozzászólás formájában!