Kreatív ötletek az otthonunk dekorálásához


Otthon
5/04/2021
Újrahasznosított elemekkel dekorálni olcsó, és már önmagában is művészet: műanyag-, konzerv- és papírdobozok, raklapok… adjunk nekik egy második esélyt, és segítségükkel könnyen felújíthatjuk a bútorainkat!

Ki mondja, hogy sokat kell költenünk a dekorálásra? Íme néhány egyszerű, mégis eredeti, kreatív ötlet, melyek segítségével újradíszíthetjük otthonunkat, valódi, saját készítésű dolgokkal. Merítsen ihletet tőlünk!

Raklap vagy asztal?

Annyira egyszerű! Mindössze le kell csiszolni a raklapot és néhány kereket erősíteni rá, s már kész is! Van egy kis asztalunk a nappaliban, ami rusztikus és igazán egyedi, attól függően, hogyan festjük meg.

Konzervdoboz vagy ceruzatartó? Esetleg polc?

A konzerveket könnyen befedhetjük szövettel, vagy papírral és átalakíthatjuk tolltartóvá, vagy, ha úgy tetszik egy modern polccá. Egyszerűen csak távolítsuk el a dobozok alját, tekerjük be őket, és ragasszuk őket egymáshoz olyan formában, amilyenben szeretnénk (kerek, szögletes, szabálytalan), és akasszuk fel, mint egy képet, miután befejeztük.

Szövet darabok vagy ágytakaró?

A varrás szerelmeseinek az anyagdarabkák olyan csábítóak, akár az édesség; válasszuk ki azokat, amelyek a legjobban tetszenek, és készítsünk belőlük párnahuzatot, vagy akár takarót, amely melegen tart bennünket azokon a hűvös délutánokon. Vagy talán még egy színes rongyszőnyeg is készülhet belőlük.

Befőttes üveg, vagy gyertyatartó?

Dekoráljuk a fürdőszobát, lágy, megnyugtató fényekkel! A kisebb befőttes üvegek, mint például a keskeny lekváros üvegek, könnyen átalakíthatóak asztali gyertyatartóvá, vagy lampionná, ha egy drót fogantyút készítünk nekik. A színtelen üvegek a legideálisabbak, amelyeket színre festett villanykörtével dobhatunk fel. A nagyobb üvegekből készíthetünk emléktárgyat, ha megtöltjük őket kagylókkal, homokkal vagy szárított virággal, ezzel egyedi és kellemes hangulatot kölcsönözve a szobának.

Merőben új ötletek

Ha kreatívak vagyunk és egyedivé szeretnénk varázsolni az otthonunkat, semmi sem szabhat határt a képzeletünknek!

  1. Vegyük le azt a képet a falról, amelyiket már meguntunk, és tartsuk meg a keretet! Nagyszerűen mutat majd családi képekkel, diplomával, vagy más fotóval.
  2. Kis csiszolással és újragondolással egy régi bútor csodálatos eleme lehet a vitrinnek.
  3. Ha tudunk rajzolni, elkészíthetjük saját karton stencilünket, és használhatjuk a fal díszítésére. Akár a kedvenc idézetünkkel, vagy rajzzal is feldobhatjuk az üres falakat!
  4. Hasonlóan dekorálhatjuk az egyszerű díszpárnákat egy speciális textil filctoll segítségével.

Hogyan készítsünk kristálykővel ékesített parafadugót?
Készítsen habfürdő- vagy fürdőolaj tartót üvegből, melyet egy kristálykővel ékesített parafadugóval zár le.