Mogyorós sütemény receptek


Otthon
3/10/2018
A macerás lisztméregetés és tésztagyúrás kihagyása révén, ez a kekszalapú recept új értelmet ad az "egyszerű" kifejezésnek.

A végeredmény pedig egy fenséges íz és mintaorgia, melyek garantáltan növelik majd a sütésért kapott jó pontjait!

Hozzávalók (4 személyre)

A süteményhez:

  • 225 g margarin
  • kb. 4 dl sűrített tej
  • 2 evőkanálnyi (30 ml) szirup
  • 2 pohárnyi (500 ml), szabadon választott mogyoróféle keverék (darálva)
  • 2 csomag (egyenként 200g) darált keksz

A cukormázhoz:

  • kb. 750 ml cukormáz
  • 2 evőkanál (30 ml) erős kávé
  • Víz

Recept

  1. Melegítse elő a sütőt 180°C-on, és készítsen elő egy 20 x 20 cm-es tepsit.
  2. Olvassza meg a margarint, majd adja hozzá a sűrített tejet, aztán a szirupot!
  3. Keverje őket össze alaposan, majd adja hozzá a darált kekszet és mogyorót!
  4. Keverje össze alaposan össze mindet, majd töltse a tepsibe.
  5. A keveréket egyenletesen ossza el, majd süsse 20-25 percig. Hagyja hűlni!
  6. Keverje össze a cukormázat a kávéval.
  7. A megfelelő mennyiségű víz hozzáadásával, tegye a mázat kenhetővé!
  8. Fedje be a mázzal a süteményt, majd hagyja állni 20 percig.
  9. Vágja kockákra!


Ajánlott bejegyzések:

Sütőtök pite recept