A textilöblítők és illatfokozók közötti különbségek


Otthon
15/11/2021

Mindkettő fantasztikus illattal járja át a ruhákat, de miben is térnek el egymástól? Mire használjuk az egyiket és mire a másikat? Megmutatjuk!

Amennyiben kedveli a frissen mosott ruhák illatát, akkor a mosáshoz használt textilöblítők és illatfokozók valószínűleg önnek is nagy kedvencei. Nem mindegy azonban, melyiket mire és hogyan használjuk: ismerkedjen meg hasznos tanácsainkkal!

A textilöblítők segítenek megóvni a szöveteket

Amellett, hogy kellemes illattal járják át a ruhákat, a textilöblítők egyben ápolják is a szöveteket. A mosás során bevonják a kényes ruhák szálait, így csökkentik az általuk keltett súrlódást. Ennek következtében a ruhák hosszabb időre megőrzik formájukat és színük ragyogását.

A textilöblítők ugyanakkor nem minden ruhanemű mosásához ajánlottak. A mikroszálas textíliák, valamint a sport- és védőruházatok gyakran olyan szintetikus szálakból készülnek, amelyek nem tolerálják jól a szövetlágyítókban alkalmazott összetevőket, a kellemetlen szagokat azonban ugyanúgy átveszik, mint bármely más általános ruházat.

A textillágyítók, vagy más néven textilöblítők felfrissítik és puha tapintásúvá varázsolják a ruhákat, miközben védelmet nyújtanak számukra. Az olyan textilöblítők, - mint például a Lenor Silk Tree Blossom  - nagyszerűnek bizonyulnak mindazoknak, akik még csak most ismerkednek a szövetlágyítók használatával. Puhaságot és frissességet kölcsönöznek a ruháknak és megóvják azokat a súrlódás, a színmegfakulás és a kibolyhosodás ellen.

Az illatfokozók bármilyen típusú ruhák mosásához használhatók 

Illatfokozókat bármely mosható szövet tisztítása során alkalmazhatunk.  A mosáshoz adható Lenor Unstoppables  illatfokozó esszenciáit apró parfümgyöngyök tartalmazzák, amelyeket a mosás megkezdése előtt közvetlenül a mosógép dobjába kell szórni, így azok a mosás során fejtik ki intenzív illathatásukat. A parfümgyöngyök mosás közben feloldódnak a vízben, illatukkal behatolnak a szövetekbe és feltartóztathatatlan frissességgel járják át azokat!

Az illatfokozóknak köszönhetően a ruhák még viselésüket követően is sokkal tovább őrzik meg frissességüket, mint textilöblítők használatával. A szekrénybe helyezett és tárolt ruhák illata akár 12 hét elteltével is érezhető.

Természetesen az illatfokozókat olyan ruhák mosásához is adhatjuk, amelyek alkalmasak a textilöblítők használatára.  Az illatfokozók mennyiségének adagolása tetszés szerint történhet. Vannak, akik szívesebben alkalmazzák például használt ruhák  mosásához, mivel segítségükkel eltávolíthatók a kellemetlen, „öreg szagok”. Ugyanez a tapasztalat a zsákokból elővett téli és nyári ruhák esetén is, amelyek hosszabb ideig voltak tárolva a gardróbokban.

Egy még intenzívebb illatélmény 

A mosáshoz adott illatfokozókat  úgy fejlesztették ki, hogy azokat a textilöblítőkkel egyidejűleg is lehessen használni. Miközben a textilöblítők puhaságot és védelmet nyújtanak a szöveteknek, az illatfokozók hozzáadásával egy új, saját magunk által „megkomponált”aromát hozhatunk létre, és még intenzívebb frissességet kölcsönözhetünk ruháinknak. A Lenor Unstoppables  illatfokozó parfümgyöngyök adagolásához igénybe vehetjük a flakon kupakját, és tetszés szerinti mennyiséget adhatunk a mosáshoz.