Arcápolás és smink - 40 felett


Szépségápolás
3/10/2019
Az évek múlásával a bőrünknek is változik az igénye, így más bőrápolásra van szüksége a 20, 30, 40 és az 50-es korosztálynak. Tanácsok négy évtized után a szép bőr érdekében

Arctisztítás
– Fordítsunk figyelmet az bőr tisztítására, alaposan távolítsuk el a sminket is! Lehetőleg illatanyag-mentes tusfürdőket és lemosókat használjunk, melyek nem szárítják ki a bőrt.

Hidratálás
– Fogyasszunk sok folyadékot, ez segíti a ráncok kisimulását is. A megfelelő mennyiségű folyadék hatására könnyebben távoznak a szervezetünkből a méreganyagok, ami jó hatással van a bőrünkre. Válasszunk olyan hidratáló készítményt, amely vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmaz.

Dohányzás elhagyása
– A cigarettafüst megfosztja a szervezetet a szükséges oxigénmennyiségtől, ezenkívül a bőr felhámrétegének a keringését is csökkenti. Nem utolsó szempont, hogy a dohányzás a száj körüli mimikai ráncok elmélyüléséért is felelős.

Egészséges táplálkozás
– Bőrünk szépségének megóvását egészséges ételekkel is elősegíthetjük. Fogyasszunk minél több olyan ételt, mely omega-3 zsírsavat tartalmaz (pl. a hal), mert az lassítja a bőr öregedését.

Smink
– Kerüljük a túlzott sminket, amely még jobban kiemelheti a ráncokat. A bőr tónusa változik az idő múlásával, figyeljünk arra, hogy túl világos árnyalatot se válasszunk! 

 

Kapcsolódó cikkek:


3 szépségápolási termék a konyhából

Hogyan előzzük meg és halványítsuk el a szeplőket

Hogyan előzzük meg a terhességi csíkokat