Új trend a kötésben: ötletek a „Chunky Knit” kötéshez


Otthon
29/10/2020
A durva kötésű “Chunky knit” divatját éli napjainkban, és meghatározó eleme az idei év őszi és téli szezonjának. Tudjon meg róla mindent, amit érdemes – olvassa el tippjeinket!

Mit takar a "Chunky Knit"?

A Chunky Knit valami olyasmit jelent, hogy "durva kötés". Az elnevezés mögött az aránytalanul vastag szálakkal kötött lakberendezési kiegészítők állnak. Ezek XXL-es kötőtűvel és olyan gyapjúfonállal készülnek, melynek átmérője a kerti locsolóéval vetekszik. A végeredmény: méretes hurkokkal tarkított meleg plédek, dekoratív díszpárnák és puffok.

Chunky knit kötés stílusosan

Az XXL-es kötésmintával készített, a nappaliban vagy a hálószobában elhelyezett lakberendezési kiegészítők vonzzák a tekintetet. Használatuk során a "kevesebb néha több" mottója érvényesül: egyetlen darab is elegendő ahhoz, hogy egy egész helyiség hangulatát merőben megváltoztassa. Szemezgessen a különféle ötletekből, és ön is megtalálja kedvenc darabját: az olyan online kézműves portálok, mint például az Etsy, vagy a lakberendezési áruházak kínálatában minden bizonnyal szerepel olyan darab, ami elnyeri tetszését. Vagy ami ennél is jobb, köthet valamit saját kezűleg!

Elő a kötőtűkkel!

Amennyiben előszeretettel végez kreatív munkákat, de nincs türelme az aprólékos mintákkal tarkított pulóverkötéshez, az XXL kötés jelentheti a megoldást: a nagyméretű kötőtűknek és gyapjúgombolyagoknak köszönhetően mindössze pár óra alatt elkészülhet egy kötött pléd vagy párnahuzat. Mivel a gyapjúfonál és kötőtű ára igencsak borsos, kedvenc darabjaink azonban aligha lesznek olcsónak mondhatók.
  • Kezdjünk valami egyszerűvel, például egy pléddel vagy egy párnával!
  • Keressünk rá YouTube-on a kötés módszerére!
  • Kérjünk tanácsot az eladótól, hogy a megvásárolt kötőtű és gyapjúfonál tökéletesen passzoljanak egymáshoz.
  • Megoldás lehet az is, ha az internetről rendelünk kötőszettet.
  • Meg szeretné spórolni a kötőtűk árát? Az ujjaival is köthet!

Tippek a mosáshoz

Hogy újdonsült kedvencünkben még sokáig örömünket leljük, az első mosást megelőzően figyelmesen olvassuk el a szövet ápolására vonatkozó előírásokat!

A kötéshez pamutgombolyagot használtunk? A mosáshoz adjunk folyékony mosószert vagy kapszulát! A mosópor ugyanis - amennyiben nem oldódik fel teljesen a vízben, – megrekedhet a szálak között és nyomokat hagyhat rajtuk. Az Ariel MOUNTAIN SPRING folyékony mosószerrel vagy az Ariel Allin1 MOUNTAIN SPRING mosókapszulával mindez nem fordulhat elő: hatékonyan és gyengéden távolítja el a foltokat a szövetekből.

Élénk színekből szeretne kötni és frissességet kölcsönözni a saját kezűleg készített dekorációnak? Használjon mosószert ennek megfelelően, például Ariel COLOR folyékony mosószert. Eltávolítja a szennyeződéseket és fokozza a ruhák ragyogó színét. A praktikus Ariel Allin1 COLOR mosókapszula használata szintén leegyszerűsíti a mosást.

Amennyiben gyapjúból kötöttünk, a mosógépet állítsuk gyapjúmosásra és mossunk a legalacsonyabb hőfokon. Csak gyengéden centrifugázzuk és kiterítve szárítsuk!