8 meggyőző érv az epilálás mellett


Szépségápolás
27/08/2020
Vajon az érzékeny bőrrel rendelkezők is választhatják ezt a szőrtelenítési módszert? Mik az epilálás előnyei? Utánajártunk.

1. érv az epilálás mellett: heteken át tartó, sima bőr

Az epilálás legfőbb előnye, hogy szőrtelenítés után hetekig nem jelennek meg a szőrszálak a bőrfelszínen, így akár 4 héten át élvezhetjük a selymes bőr érzését. Az epilátor működésének lényege, hogy a szőrszálakat a gyökerüknél fogva távolítja el, ami azt eredményezi, hogy a borosták lassabban nőnek vissza, mint a borotválkozást vagy a szőrtelenítő krémek használatát követően.

2. érv az epilálás mellett: hatékonyabban távolítja el a rövid szőrszálakat, mint a gyanta

Való igaz, hogy a gyantázás szintén olyan szőrtelenítő módszer, amely a gyökerüknél fogva húzza ki a szőrszálakat. Azonban mivel a gyanta felvitelekor az apró borosták rásimulnak a bőrre, nehezebb őket megragadni.

Más a helyzet az epilálással: a Braun Silk-epil Series 9 9-969V epilátor például négyszer rövidebb szőrszálakat is eltávolít, mint a gyanta.

3. érv az epilálás mellett: csak megszokás kérdése

Bár elsőre szokatlannak tűnhet, az epiláláshoz mégis hamar hozzá lehet szokni. Mindössze pár alkalom és rendszeres ismétlés után gyakorlatilag alig érezni valamit. Amennyiben érdekli, mi a legegyszerűbb epilálási módszer, olvassa el a „Szőrtelenítés otthon - epilálás tippek" című írásunkat is!

4. érv az epilálás mellett: a szőrszálak kevésbé feltűnően nőnek vissza

Epilálás során a szőrszálak a gyökerüknél fogva kerülnek eltávolításra, melynek következtében egyre puhábbak és vékonyabbak lesznek.

5. érv az epilálás mellett: hatékony a bikinivonal mentén is

Számos epilátorhoz, mint amilyen például a Braun Silk epil 7 kettős hatású epilátor, extra kiegészítők tartoznak, melyek gondoskodnak arról, hogy az epilált bőrfelület ne csak a lábakon váljon selymesen simává. A bikinivonal epilálásakor az alábbiakra érdemes odafigyelni:
  • Mielőtt hozzáfognánk a szőrtelenítéshez, vegyünk egy meleg fürdőt vagy zuhanyt! Ez megnyitja a pórusokat és kényelmesebbé teszi az epilálás élményét.
  • A bikinivonal esetében érdemes megvárni, hogy a szőrszálak közepes hosszúságúra nőjenek, ne pedig rövidek legyenek: az optimális epilálási hossz 2 és 5 mm között van.
  • Az epilált bőrfelületet feszítsük meg a kezünkkel!
  • Az epilátort lassú mozdulatokkal, a szőrszálak növekedési irányával megegyező mozdulatokkal vezessük végig!
  • Akinek bőre különösen érzékeny, használja az epilátor érzékeny bőrre tervezett kiegészítő fejét! Az érzékeny bőr ápolásával kapcsolatban további ötletekkel várjuk.

6. érv az epilálás mellett: érzékeny bőrűek is alkalmazhatják

A legtöbb modern epilátor vízhatlan, így a fürdőkádban vagy a zuhany alatt is használhatjuk őket. A Braun Silk-epil Series 9 9-969V epilátor esetében egy gyengéd hámlasztókefe és egy mélymasszírozó betét teszik teljessé a fürdőszobai wellness élményt. Még az érzékeny bőrrel rendelkező kezdőknek sem kell tartaniuk az epilálástól, sőt, ez az arc esetében is igaz. A Braun arc epilátor használatával az arc területeiről is könnyen eltávolíthatók a nemkívánatos szőrszálak. Lássuk, hogyan:
  • Szemöldök: A szemöldök szálait a növekedési irányukkal ellentétesen kell eltávolítani. Ha a készüléket megfelelően – fölfelé irányuló egyenletes mozdulattal vezetjük végig, - a Braun készülék automata, forgó mozgása leegyszerűsíti az epilálást.
  • Bajuszvonal: A felső ajak feletti területen lassan és egyenletesen vezessük végig a készüléket!
  • Pajesz és babapihék: Az epilálás megkezdése előtt célszerű a hosszabb szálakat ollóval lenyírni, mivel azok eltávolítása kellemetlen érzéssel járhat.

7. érv az epilálás mellett: kisebb az esélye a bőrsérüléseknek

Az epilálás során nem kell azon aggódnunk, hogy megvágjuk magunkat: mivel az epilátor megfelelő szögben érintkezik a bőrfelülettel, ezért nem okozhat semmilyen sérülést.

8. érv az epilálás mellett: nem kell hozzá „megnöveszteni" a szőrszálakat

A borostáknak számos szőrtelenítő módszer, - például gyantázás - esetén bizonyos hosszúságúra kell nőniük. A Braun Silk epil 7 kettős hatású epilátor megbízhatóan távolítja el még a homokszemcse méretű borostákat is (0.5 mm).