Lenyűgöző frizura: vadító oroszlánsörény


Szépségápolás
16/09/2020
Megfelelő formázással vékony szálú hajból is lehet “nagyot” alkotni; öt lépésben bemutatjuk, hogyan!

Megfelelő ápolással és formázással a vékony szálú hajból is rövid idő alatt készíthetünk lenyűgöző frizurát: bemutatjuk, hogyan érhető el látványos és szemet gyönyörködtető végeredmény!

Lenyűgöző frizura 1. lépés: volumennövelő sampon és balzsam

A vadító oroszlánsörény-frizura megalkotása már a hajmosásnál, egészen pontosan a sampon kiválasztásánál kezdődik. A vékony szálú haj esetében különösen lényeges, hogy a dúsabb hatás érdekében olyan volumennövelő terméket használjunk, amilyen például a Pantene Full & Vibrant sampon:
  • A volumennövelő samponok enyhén durvítják a hajat, melynek eredményeképp a hajszálak kevésbé lapulnak egymásra.
  • A volumennövelő sampon a hajszálakat egy polimer réteggel vonja be, amitől azok vastagabbnak tűnnek.
  • Gyengéd felületaktív hatóanyagai még gyakori hajmosás mellett is védelmet nyújtanak a hajszálaknak.
Az olyan volumennövelő balzsamok, mint például a Pantene Full & Vibrant balzsam - táplálják a hajat, ezért az könnyebben kifésülhetővé válik anélkül, hogy elnehezülne. A hajápolás akkor a legideálisabb, ha ugyanazon termékcsaládból használunk egymást kiegészítő, volumennövelő sampont és balzsamot. Különösen a vékony szálú haj esetén fontos, hogy a balzsamot kizárólag a haj hosszára, a hajtő kihagyásával vigyük fel. A balzsamot mindig alaposan öblítsük ki a hajból!

Lenyűgöző frizura 2. lépés: a hajszárítást megelőző előkészületek

A hajmosást követően masszírozzunk volumennövelő hajformázó habot a nedves hajtőbe. Ez teszi majd lehetővé, hogy a hajszálak fölfelé íveljenek és gyengéden omoljanak a vállra. A lenyűgöző oroszlánsörény hatás érdekében válasszuk a hajat széles tincsekre, és egyesével masszírozzuk át őket a hajformázó habbal, melyeket aztán nagyméretű csavarókra tekerjünk fel. A hajcsavarók eltávolítását követően az ujjaink segítségével óvatosan lazítsuk fel, majd válasszuk szét a tincseket!

Tipp: Időről időre képezzünk új választékot a hajban, hogy a hajtő jobban kiegyenesedjen. Egy-egy centiméter jobbra vagy balra a megszokottól, már elegendő a megfelelő végeredmény eléréséhez.

Lenyűgöző frizura 3. lépés: szárítás

Első körben a fejtetőt szárítsuk majdnem szárazra, lehetőleg a hajszálak növekedésével ellentétes irányban, mivel ez dúsítja a haj töveit. Ezt követően jöhetnek az apró finomítások:
  • Egyenes haj esetén nagyjából 90 fokos szögben emeljük meg egyesével a hajtincseket, egy nagyméretű körkefe segítségével. A hajszárítót irányítsuk átlósan alulról a tincsre, a körkefét pedig pár tekerő mozdulat után lassan húzzuk ki a végek irányába. Legjobb végeredményt akkor érhetünk el, ha a hajszárító csövére szűkítőt helyezünk. Rövidebb frizurához használjunk kisebb méretű körkefét!
  • A hőformázás okozta hajtöredezés elkerülése érdekében használjunk fémmentes hajkefét!
  • A diffúzor kiegészítő a göndör haj dús hatását hivatott elősegíteni, illetve enyhén hullámosítja az egyenes szálú hajat.
  • Mielőtt átfésülnék a megformázott hajat, engedjük kihűlni a tincseket, hogy ne essenek szét.

Lenyűgöző frizura 4. lépés: még több volumen a befejezéssel

A megformázott frizurát volumennövelő hajlakkal rögzíthetjük. Figyelem: a hajat soha nem felülről, hanem csak a végeket, alulról fújjuk be! Így nem csupán a haj tövét, de a hosszát is dúsíthatjuk. Hosszabb hajnál a tincseket egyesével megemelve, alulról fújjuk át hajlakkal. Amennyiben ennél is látványosabb hatást szeretnénk elérni, a hajtöveket enyhén tupírozzuk meg. Végül emeljük meg a legfelső tincseket, és alatta óvatosan igazítsuk helyére a tupírozással kiigazított részeket.

Lenyűgöző frizura 5. lépés: egy gyors segítség a hajnak

Lelapult a haja és nincs ideje a bíbelődésre? A szárazsampon gyors megoldást jelenthet: egyszerűen emelje meg a haját vagy emelje feje fölé a hosszú tincseket, és permetezze át őket szárazsamponal, majd masszírozza be a hajtőbe! Amennyiben túl sok szárazsampont használt, hajszárítóval gyorsan fújja át a frizuráját. A por alakú termékekhez hasonlóan a szárazsampon-spray szintén felszívja a zsírosodást, és extra volument kölcsönöz a frizura számára.