Nagyszerű ötletek a hosszú, őszi estékhez


Család
13/12/2021

A szebbnél-szebb színekben pompázó ősz szemet gyönyörködtető látvány; a szürke, esős és borongós napok azonban kedvünket szeghetik. Mivel dobható fel az esték hangulata? Megmutatjuk!

Ősszel a sok eső, a napsütés hiánya és a hidegebbre fordult időjárás lehangoltságot és enerváltságot idézhet elő az emberekben. Nem véletlenül vélik úgy sokan, hogy legjobb lenne a novembertől márciusig tartó időszakot egyszerűen csak átaludni. Ha így érzünk, a legjobb, ha tudatosan változtatunk ezen a helyzeten.

Mivel üthetjük el az időt a hosszú, őszi estéken?

Természetesen választhatjuk azt is, hogy nasival a kezünkben leülünk a televízió elé, azonban ősszel is maradhatunk aktívak, és befejezhetünk olyan teendőket, amelyekre a nyári pörgésben nem jutott idő. Szemezgessen ötleteinkből, hogy az őszi napok se teljenek unalmasan és tétlenül!

Tegyünk rendet a gardróbban / fiókokban / fürdőszobában!

Az ősz kiváló alkalom arra, hogy rendet rakjunk a ruhásszekrényben, a konyhai fiókokban vagy az íróasztal rejtett zugaiban. Egyébként sem árt, ha ezek tartalmát rendszeresen átvizsgáljuk és szortírozzuk, megszabadulva a felesleges limlomoktól. Amire többé már nincs szükség, azt pénzért meghirdethetjük, a sérült, hasznavehetetlen darabokat pedig kiselejtezhetjük vagy szelektív gyűjtőbe helyezhetjük.

Olvassunk (végre)!

Szürkeség és az ablakon kopogó esőcseppek – milyen jól is esik ilyenkor egy bögre forró csokival a kanapéra kucorodni, kezünkben egy izgalmas könyvvel? A hosszú esték tökéletes alkalmat kínálnak arra, hogy végre elkezdhessük vagy épp befejezhessük annak a könyvnek az olvasását, ami már hónapok óta az asztalon várt arra, hogy kézbe vegyük.

Tornagyakorlatok otthon

Nem mindenki szeret esőben és sötétben futni, otthon azonban bármikor leteríthető egy tornaszőnyeg. Egy otthoni gyakorlatsor vagy erőnléti edzés akár súlyzókkal, akár saját testsúllyal, utólag mindenkit kellemes érzéssel töltenek el. Nyújtógyakorlatokat is bátran végezhetünk otthon, ezek mindenkinek jót tesznek, különösen azoknak, akik sokat ülnek számítógép előtt.

Társasjáték vagy puzzle

Egy közös társas- vagy kirakós játék az egész család számára kiváló szórakozási lehetőséget teremt az őszi estéken. Ha mellé még pattogatott kukoricát vagy egyéb sznekkeket és finom, meleg italokat is fogyasztunk, akkor az élmény garantált. Manapság már rengeteg életkorhoz igazított játék közül választhatunk, a klasszikusok, - mint például a malom, a sakk vagy a puzzle, - pedig szinte kötelezőek.

Otthoni sütés-főzés

Ki ne szeretné a frissen sült kenyér vagy sütemények illatát? A fagyos, hideg hónapokban meg pláne! Süvíthet a szél odakinn, ha benn a lakásban gyertyafény és hangulatos zeneszó mellett melengető finomságok készülnek. Nemcsak az illatoknak örülhetünk, de a házilag gyártott kenyér – különösen, ha kovásszal készül, – még egészséges is, és az egész család örömére szolgál. Arról nem beszélve, hogy a gyerekeket is bevonhatjuk a konyhai feladatokba, akik örömmel állnak be mellénk kuktának!

Kozmetika és testápolás

Egy forró fürdő és egy kis kényeztetés a testnek szintén jól esik a hűvös napokon. Fontos, hogy magunkra és pihentető pillanatokra is szakítsunk időt! A legcélszerűbb mindezt zavartalanul az esti órákban végezni, amikor a gyerekek már ágyban vannak. Az otthoni wellnesshez próbáljunk ki különböző kozmetikai termékeket, például az Aussie Miracle Repair hajolajat, amely ausztrál makadámdió, jojobamag vagy avokádó kivonattal készül.

Őszi lehangoltság ellen

Reméljük, önt is sikerült meggyőznünk arról, hogy az ősz egy valóban kellemes évszak! A lehangoltság ellen akkor vehetjük fel legjobban a küzdelmet, ha aktívak maradunk. Még ha csak egy rövid sétára is, de mozduljunk ki a lakásból, hiszen az nemcsak felpezsdíti szervezetünket, de az egészségünkre és immunrendszerünkre is jótékony hatással van. Hazatérni a meleg otthonba szintén sokkal jobban esik a szabadban eltöltött idő után. Az őszi esték már délután 4 órakor beköszöntenek, és még ha ezt kellemetlennek is éljük meg, mégis olyan otthoni teendőkre és elfoglaltságokra kínál alkalmat, melyeket tavasszal vagy nyáron inkább a szabadban töltött tevékenységekre váltunk.