Volumendús frizura: 6 tipp a gyönyörű, telt hatásért


Szépségápolás
18/06/2021
Varázsolja frizuráját dús hatásúvá, és tudja meg mi köze mindennek a „Jóbarátok" sorozathoz – olvasson tovább!

A Kis Hableány, Csipkerózsika vagy Aranyfürt meseszereplők mindegyike káprázatos és irigylésre méltó, hosszú hajjal lett felruházva. Felnőttként továbbra is mesébe illő, gyönyörű frizuráról ábrándozunk..

Legyen a volumen valóság!

Azt, hogy hajunk alapvetően vékony vagy vastag szálú, elsősorban a génjeink határozzák meg, azonban léteznek módszerek, melyek segítségével dúsabb hatást kelthetünk frizuránknak. Egy jó vágás, amely illik az arcunkhoz már önmagában meghatározó az összkép szempontjából. Amennyiben ön is volumendús, ragyogó hajról ábrándozik, akkor tippjeink segítségére lehetnek. Ezek nem csupán dús hatást kölcsönöznek a haj számára, de a szálak sűrűségét is fokozzák.

A vékony szálú haj

Életmódunk kihatással van a külsőnkre. Bár klisének hangzik mégis igaz ez, különösen, ami a hajunkat és bőrünket illeti. A mozgás, társas élet, a táplálkozási és alvási szokásaink mind befolyással vannak a megjelenésünkre és általános közérzetünkre.

Tényezők, melyek hozzájárulhatnak a hajszálak elvékonyodásához:
  • krónikus stressz
  • a nem megfelelő mennyiségű gyümölcs- és zöldségfogyasztás, vitaminhiány
  • az olyan hajápoló termékek használata, amelyek káros összetevőket, például alkoholt vagy nagy mennyiségű felületaktív hatóanyagokat tartalmaznak
  • kevés vízfogyasztás (napi 1,5 liter alatt)
  • gyakori hajfestés és hőformázók használata
  • hormonális változások
Amennyiben a fent felsoroltakból bármi is ismerősen cseng, akkor nagy valószínűséggel az ön életmódja negatívan befolyásolja hajának állapotát.

Tipp 1: Egy egészséges egyensúly

A hajfestő, hajformázó és hajkiegyenesítő termékeket napjainkban már úgy tervezik, hogy azok még gyakori használat mellet se károsítsák a hajszálakat. A hajvasalók állítható hőmérsékletű kerámialapjai gyengéd simítást végeznek. Mindezek ellenére továbbra is tény, hogy egy haj minél természetesebben van „tartva" és minél kevesebb stresszhatásnak van kitéve, annál egészségesebb. A legjobb megoldás tehát az, ha megtaláljuk a számunkra megfelelő egészséges egyensúlyt a hajformázás és hajápolás terén.

Tipp 2: Egészséges életmód, erős haj

A pizza és a csokoládé bár egyértelműen részei a boldogságnak, azonban arra is oda kell figyelnünk, hogy kellő mennyiségű vitaminokat és ásványi anyagokat juttassunk a szervezetünkbe. És bár elcsépelten hangozhat, mégis igaz, hogy alapvetően ezeken múlik a haj gyönyörű, egészséges és természetesen volumendús külseje. Mely élelmiszerek tartalmaznak tehát ebből a szempontból meghatározó vitaminokat? Az olyan proteinben gazdag ételek, mint például a tojás, a túró, a bogyós gyümölcsök, az avokádó, a magvak és diófélék. Ezek mindegyikében föllelhetők azok a vitaminok, amelyek hozzájárulnak a hajszálak megvastagodásához.

Tipp 3: A kevesebb néha több – kivéve, ha a hidratálásról van szó

Ne mossunk túl gyakran hajat! A samponozás és a hajápoló termékek túlzásba vitt használata stresszt jelentenek a haj számára. A hajmosások minden egyes alkalmával eltávolítjuk a fejbőr természetes, vékony faggyúrétegét, melynek következtében az még inkább hajlamos lesz a zsírosodásra és töredezésre. Találjuk meg az egyéni szükségleteinknek legkényelmesebb hajmosási ritmust, ami még nem árt a hajnak. Váltsunk kíméletesen ápoló termékekre, amelyek csodálatosan hidratálják a hajrostokat, és felfrissítik a hajszálakat.

Tipp 4: optimális hajápolás

A hajápoláshoz használjunk mindig olyan optimális hidratáló termékeket, amelyek beilleszthetők az egészséges életmód koncepciójába. Az Aussom Volume by Aussie sampon meggyőzőnek bizonyul e tekintetben. Nemcsak volumennövelő hatással bír, de revitalizálja a hajszálakat és a hajtőnél fogva megemeli őket. A hozzá illő balzsammal történő együttes használata ideális a hajápoláshoz és a dús hatás eléréséhez.

Tipp 5: szárazsampon használata

A haj teltebb megjelenésének kialakításához kiváló trükk lehet a szárazsampon használata. A szárazsamponok nem fixálják a hajat, így testet és textúrát kölcsönöznek a számára. Zsírfelszívó hatásának köszönhetően felfrissíti a hajszálakat, használata tehát nagyszerű megoldást jelenthet a természetes hatású, volumendús frizura kialakításához, megannyi más formázótermék használata helyett.

Tipp 6: a jó hajvágás

Talán önnek is mond valamit a „Rachel-haj", a Jóbarátok sorozat főszereplőjének, Jennifer Anistonnak frizurája, melyért anno mindenki odavolt. Máig nem ment ki a divatból! A különféle árnylatú melír és satír segítségével szintén kiterjeszthető a haj dimenziója; ez a fajta optikai megtévesztés minden esetben beválik. A réteges hajvágás szintén a haj teltségét hivatott elősegíteni, és ami a jó hír, hogy szinte minden arcformának jól áll! Még egy jó tanács: a hosszúra nőtt, vékony szálú haj lehúzza önmagát és lógó hatást kelt. Akinek vékony szálú a haja, annak a vállhosszúságú vagy ennél rövidebb frizura a legelőnyösebb.