Üveghaj hatás – a selymes és ragyogó frizura titka


Szépségápolás
18/06/2021

Tippjeink segítségével ön is elkészítheti otthon a szupersztárok körében is közkedvelt magasfényű, divatos frizurát!

Kim Kardashian a szépség és divat világát a feje tetejére fordította fényes üvegfrizurájával. Jelenleg ez most az egyik legtrendibb hajkorona, amelyért hírességek és fodrászok egyaránt rajonganak. A tükörhatás ihlette frizuráknak természetesen nem a valódi üveghez van közük. A cél egy olyan fényes hatás kialakítása, amely az üveg csillogására emlékeztet. A hajnak a lehető legfényesebbnek kell lennie, éles, egyenes vágással és selymes szálakkal, amelyek minden lehetséges szögből visszatükrözik a fényt. A gyakorlatban ez rendkívül sima, egyenes vágású bobot jelent.

Íme, hogyan tehet szert az önhöz illő, szexi celebfrizurára, és kialakításához milyen termékeket érdemes használnia. Számos tippet osztunk meg továbbá arra vonatkozóan is, hogyan változtathatja haját a lehető legselymesebbé: olvasson tovább!

1. lépés: egyenletes hosszúság

Mindenekelőtt, amennyiben a haj megrövidítésében gondolkodunk és üvegfrizurát szeretnénk magunknak, vágassuk hajunkat egyenletes hosszúságúra! Ahogyan a hírességeken is láthatjuk, ezek a fantasztikus hajköltemények mind egyenletes hosszúságú, vállig érő fazonokra támaszkodnak. A megfelelő eszközök segítségével bármely hajhosszúság esetén elérhető a csillogó külső, azonban nem szabad elfeledni, hogy minél hosszabbak a hajszálak, annál nehezebb egyenesen tartani őket, márpedig ehhez a fazonhoz arra van szükség.

Mint minden frizura esetében, a formázás valójában a hajápolással és a vágással kezdődik. Az üveghatás tökéletes feltételeinek megteremtése érdekében a hajnak egészségesnek és hidratáltnak kell lennie. Búcsúzzunk hát el a töredezett, száraz és szálkás végektől; a samponnal történő hajmosást követően pedig kezdjük el a hajápolást!

2. lépés: hajápolással a fénylő tincsekért

Bármilyen frizura esetében csakis megtisztított hajjal érdemes dolgozni, ezért mielőtt nekilátnánk a hajformázásnak, vegyünk egy fürdőt és mossuk meg alaposan a hajunkat kedvenc hidratáló samponunkkal és balzsamunkkal! Az üveghaj fényes megjelenéséhez a lehető leghidratáltabbá kell varázsolni hajunkat, ezért ügyeljünk arra, hogy olyan hajápoló termékeket alkalmazzunk, melyek leginkább elősegítik a hajszálak csillogását.

A hajmosást követően az alábbiakat javasoljuk:

 • A samponnal történő hajmosást követően használjunk balzsamot! Mi, a Pantene Pro-V 3 Minute Miracle Care balzsamothasználjuk, melynek segítségével búcsút inthetünk a töredezett, szálkás hajszálaknak.
 • A könnyen eloszlatható Pantene Pro-V Repair & Protect hajolaj extra selymességet kölcsönöz a tincsek számára, ráadásul a hajszálak elnehezítése nélkül teszi mindezt. Ez különösen fontos a fényes és egyben természetes megjelenés elérése érdekében.
 • A formázáshoz fontos, hogy a haj teljesen száraz legyen! A nedves haj esetében a hajformázás során sérülhet a haj szerkezete, a hajápolás pedig kárba veszhet.

Az üveghaj-hatás különösen látványos a sötét hajszín esetében, mivel az jobban tükrözi a fényt, mint a világosabb színek. Épp ezért a világos árnyalatoknál még fontosabb az átfogó, hidratáló ápolás a fényes hatás eléréséhez.

3. lépés: hajszárítás és extra csillogás

 • Először is szárítsunk hajat hajszárító segítségével. Hullámos vagy göndör haj esetében, először simítsuk ki a szálakat egy széles fejű hajkefe segítségével!
 • Válasszuk hajunkat három részre: alul, a tarkón és a fejtetőn.
 • A haj alsó rétegeivel kezdjük a hajvasalást, majd haladjunk felfelé!
 • Végül dörzsöljünk Pantene Pro-V Repair & Protect hajolajat tenyerünkbe, majd lassan és óvatosan simítsuk végig a tincseket. Ehhez a művelethez tetszés szerint használhatunk hajwaxot is.
 • Ne feledkezzünk meg az aranyszabályról: “a mennyiség számít”! A hajápolási termékek túlzásba vitt használata elnehezíti a hajszálakat, és lógó hatást kelt.

4. lépés: Hajvasalás szakaszosan

Amint hajunk megszáradt, ragadjunk hajvasalót és tincsenként egyenesítsük ki hajunkat! A cél az, hogy tökéletesen egyenes hajat kapjunk, ezért szánjunk rá időt, és ne kapkodjunk vele. A lehető legsimább eredmény érdekében a hajvasalást követően fésüljük át hajunkat egyszer egy hagyományos, vagy vegán vaddisznósörte hajkefével.

Extra tippek az üvegfrizura megformázásához

 • Semmiképp ne hagyjuk ki a hajápolást! E frizura alapját a reflektív hajfelszín képzi, melyet lehetetlen elérni szálkás, ápolatlan vagy száraz hajszálakkal!
 • Mossunk hajat hideg vízzel! Ez bár nem a megszokott, kellemes érzést nyújtja, azonban segít bezárni a hajhagymákat, így csökkentve a gyűrődést és elősegítve a fényes hatást.
 • Ne használjunk hagyományos frottír törölközőt a zuhanyzásból történő kilépést követően. Helyette mikroszálas törölközővel vagy egy régi pamutpólóval itassuk fel a hajról a vizet, ezek sokkal gyengédebbek a haj felszínéhez.
 • A részletgazdagabb végeredmény érdekében használjuk a hajszárítót a keskeny fúvókával! Ne tartsuk túl közel fejünkhöz, és a szárítást mindig felülről haladva végezzük! Ez elősegíti a kutikulák simítását és lezárását, amely végső soron a ragyogó hatást fokozza.
 • Végül, de nem utolsó sorban: A pára az üveghaj esetében sem a barátunk. Tartsuk észben, hogy egy esős vagy ködös nap nem biztos, hogy a legalkalmasabb az új frizura kipróbálására.

Ennyi! Amint csodás új, fényes üvegfrizuránk elkészült, nincs is más hátra, mint készíteni egy selfie-t és megosztani a világgal!