Szórakoztató otthoni programok minden korosztály számára


Család
5/05/2020


Szórakoztató otthoni programok minden korosztály számára

Most úgy segítünk a legtöbbet, ha otthon maradunk. Önfegyelem és egymás iránti felelősség: most erre van a legnagyobb szükség; a #MaradjOtthon kezdeményezés is ennek a fontosságát hangsúlyozza. Nem kell azonban, hogy a bezártság miatt úrrá legyen rajtunk az unalom.

A jelenlegi helyzetnek köszönhetően szinte mindannyian hobbink, kedvelt időtöltéseink ideiglenes felfüggesztésére kényszerültünk. Az edzőtermek, mozik, még a kedvenc kávézónk is zárva tart. Aggodalomra  azonban semmi ok: otthon sem kell unatkozni, számos új ötlettel szogálunk olvasóink számára. Elfoglalni magunkat – legalábbis a kezdeti időszakban – talán nem is okoz nehézséget. Nézzük a dolgok jó oldalát: végre van időnk kirakni a puzzle-t vagy kipróbálni a színezőkönyvet, melyet már régóta szerettünk volna, csak sosem jutott rá időnk.

De mi a helyzet a gyerekekkel? Őket lekötni már nagyobb kihívást jelenthet, hiszen szinte sosem fogynak ki az energiából. Nos, mi rájuk is gondoltunk! 

Engedje meg, hogy bemutassuk ötlettárunkat, melyben mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb elfoglaltságot!

Ötletek felnőtteknek:

 • Vajon hány film szerepel a „meg kell néznem” listánkon? Ideje bepótolni a lemaradást! Egy film minden napra, az unalmat távol tartja..
 • Az olvasás sokunk számára a pihenés és nyaralás szimbóluma. Most ennek is eljött az ideje. Hány könyv sorakozik az éjjeliszekrényén, amit még ki sem nyitott? Itt az idő bepótolni a lemaradást!
 • Noha a színházak és koncerttermek ideiglenesen bezártak, számos intézmény tette elérhetővé az előadásokat az interneten, melyeket most ingyen megtekinthet. Kulturális élmény egy kicsit másképp: otthonról, a karosszékből.
 • Napunkat bármikor bearanyozhatjuk egy tál ínycsiklandó étellel:
 • Fontos, hogy a karantén ideje alatt is törődjünk magunkkal, hiszen a jó közérzethez elengedhetetlen a rendezett és ápolt külső.
  • Nem kell megvárni, még újra kinyit a kedvenc szépségszalonja, frissítse fel bőrét egy otthoni arcmasszázzsal!
  • A francia manikűr mindig jó választás, ha letisztult, elegáns megjelenésre vágyik, otthon is könnyedén elkészítheti!
 • Zárva van a kedvenc konditerme? Ez nem lehet kifogás! Ötleteink segítségével otthon is könnyedén fitt maradhat.
 • Bár utazási terveinket egy időre fel kell függesztenünk, de elkezdhetünk tanulni egy idegen nyelvet a jövő évi nyaralásunkhoz. Az interneten különféle online kurzusok és mobil alkalmazások közül válogathat.

 

Ötletek gyerekeknek:

 • Noha valószínűleg rengeteg olyan játék van a tarsolyunkban, melyekkel leköthetjük az unatkozó gyerekeket, néha mégsem árt feleleveníteni a nagy klasszikusokat. Szórakozzon együtt a család apraja-nagyja, vagy adjunk a gyerekek kezébe olyan játékot, amivel lekötik magukat, amíg mi szusszanunk egyet.
 • Az olvasást ajánlott mindennapi elfoglaltsággá tenni. Nem csupán a gyermekek szókincsét fejleszti, de a képzelőerejüket is megdolgoztatja. Érdekes inspirációkért nézze meg könyvajánló cikkünket is.
  • A gyerekek nemcsak a mesékért rajonganak; élvezettel lapozgatják az érdekes tényeket és fantasztikus illusztrációkat tartalmazó enciklopédiákat is.
 • A számítógép, tablet vagy okostelefon nem csupán a „zombi szórakozás” kelléke lehet. Hozzuk ki belőlük a legtöbbet! Számos olyan, oktató jellegű alkalmazás áll a rendelkezésünkre, melyek segítségével fejleszthető a gyerekek nyelvtudása és logikai képességei.
 • Kreatív oldalunkat már a reggeli elkészítésénél is megvillanthatjuk. Készítsünk zöldségekből mókás arcokat, amely nemcsak tetszeni fog a kicsiknek, de a szükséges vitaminokat is segít bejuttatni a szervezetükbe.